ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. σέσκουλα
- 1κ. σαλιγκάρια
- 1 ματσάκι μάραθο
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φινόκιο κομμένο σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 2 σφηνάκια ούζο
- Αλάτι χοντρό
- Πιπέρι τριμμένο
- Πιπέρι ολόκληρο
- 4 φύλλα δάφνη
- Ξίδι
- Μπαχάρι
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε τα σαλιγκάρια σε καυτό νερό μαζί με μία κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι, μπαχάρι, πιπέρια ολόκληρα, φύλλα δάφνης, ξίδι και λίγο κρασί.
- Βράζουμε για 15 λεπτά και τα ξαφρίζουμε.
- Τα σουρώνουμε, ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό αρκετές φορές και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο, το φινόκιο και το σκόρδο.
- Πλένουμε και στραγγίζουμε τα αρωματικά χορταρικά, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα προσθέτουμε πάνω από το κρεμμύδι.
- Πλένουμε τα σέσκουλα, κόβουμε τα κοτσάνια τους 3-4 εκατοστά, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα φύλλα από τα σέσκουλα, την ντομάτα και λίγο νερό.
- Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί άλλα 10 λεπτά και πριν από το τέλος ρίχνουμε το ούζο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα