ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. σέσκουλα
  • 1κ. σαλιγκάρια
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φινόκιο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 σφηνάκια ούζο
  • Αλάτι χοντρό
  • Πιπέρι τριμμένο
  • Πιπέρι ολόκληρο
  • 4 φύλλα δάφνη
  • Ξίδι
  • Μπαχάρι
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε τα σαλιγκάρια σε καυτό νερό μαζί με μία κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι, μπαχάρι, πιπέρια ολόκληρα, φύλλα δάφνης, ξίδι και λίγο κρασί.
  2. Βράζουμε για 15 λεπτά και τα ξαφρίζουμε.
  3. Τα σουρώνουμε, ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό αρκετές φορές και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
  4. Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο, το φινόκιο και το σκόρδο.
  5. Πλένουμε και στραγγίζουμε τα αρωματικά χορταρικά, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα προσθέτουμε πάνω από το κρεμμύδι.
  6. Πλένουμε τα σέσκουλα, κόβουμε τα κοτσάνια τους 3-4 εκατοστά, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τα φύλλα από τα σέσκουλα, την ντομάτα και λίγο νερό.
  8. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί άλλα 10 λεπτά και πριν από το τέλος ρίχνουμε το ούζο.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα