ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ. σύκα
  • 6 κ.σ. σουσάμι
  • Φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τα σύκα και τα ανοίγουμε στη μέση.
  2. Τα τοποθετούμε σε ταψί που καλύπτουμε καλά με σήτα και βάζουμε σε μέρος που να το λούζει ο ήλιος.
  3. Αφήνουμε τα σύκα στον ήλιο για μία εβδομάδα περίπου, μέχρι να στεγνώσουν.
  4. Σε ταψί ρίχνουμε μπόλικο σουσάμι που έχουμε καβουρντίσει.
  5. Πατάμε το σύκο από τη μέσα μεριά πάνω στο σουσάμι και μετά το κλείνουμε.
  6. Τοποθετούμε τα κλειστά σύκα σε ταψί και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
  7. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  8. Την επόμενη ημέρα τα τοποθετούμε σε σειρά σε σιδερένιο κουτί, προσθέτοντας κανέλα, και τα διαχωρίζουμε με φύλλα δάφνης.

 

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα