Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια Facebook Twitter
0

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα επιτρέπει και σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι γονείς.

Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι.

Νέα Δημοκρατία,  Δημοκρατική Συμπαράταξη και  Eνωση Κεντρώων εξέφρασαν επιφυλάξεις.

Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και η Χρυσή Αυγή καταψήφισε.

Η συζήτηση στο κοινοβούλιο έχει περάσει τώρα στην επεξεργασία των προωθούμενων άρθρων με τους βουλευτές να κάνουν ειδική αναφορά στο άρθρο 8 για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.

Η Νέα Δημοκρατία έχει αφήσει να διαρρεύσει πως θα καταψηφίσει το άρθρο 8, με πηγές τις να υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο θα λειτουργούσε εις βάρος των παιδιών «λόγω του παράγωγου στίγματος».

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει αντ' αυτού στην κυβέρνηση να περιοριστεί η δυνατότητα αναδοχής μόνο στα ετερόφυλα ζευγάρια, ώστε ο νόμος να ψηφιστεί με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία.

Οι σχετικές διαρροές της Πειραιώς προκάλεσαν, σωρεία αντιδράσεων σε νομικούς κύκλούς και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την «γραμμή εξαίρεσης» που σκοπεύει να ακολουθήσει το κόμμα.

Τι αλλάζει

Μεταξύ άλλων καταργείται το ανώτατο όριο ηλικίας σε περιπτώσεις συγγενικής αναδοχής, ενώ επεκτείνεται η οικονομική ενίσχυση του αναδόχου και κατά τη στρατιωτική θητεία του παιδιού.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική / Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, δηλώνει με έμφαση το Μαξίμου προς βουλευτές και υπουργούς που ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε., η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και χώρες εκτός Ε.Ε.
LIFO NEWSROOM