ΥΛΙΚΑ
- 130 γρ. σταμναγκάθι
- 6 φιλέτα αντζούγιας
- 1 κούπα μαϊντανός
- ½ σκελίδα σκόρδο
- Ξύσμα από 2½ λεμόνια
- 260 γρ. ελαιόλαδο
- 1 φέτα ψωμί του τοστ σε κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεματάμε το σταμναγκάθι σε βραστό νερό για 1 λεπτό, το παγώνουμε σε παγόνερο και το στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Ρίχνουμε το σταμναγκάθι στο μούλτι και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
- Χτυπάμε δυνατά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Tips: Το πέστο σταμναγκάθι είναι για δυνατούς παίχτες, αφού ταιριάζει με μεδούλι και τηγανητά γλυκάδια. Η πλούσια και με ένταση γεύση του δένει αρμονικά με ψητές σαρδέλες, ξιφία και με καπνιστό χέλι, που, πριν το σερβίρουμε, ζεσταίνουμε ελαφρά.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Aleria.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα