ΥΛΙΚΑ
- 1 κούπα γάλα φρέσκο
- 500 γρ. κολοκύθα σε κομμάτια
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 βανίλια (κάψουλα)
- ½ κούπα καφέ εσπρέσο (υγρό)
- 1 πρέζα κανέλα σκόνη
- 1 πρέζα γαρίφαλο σκόνη
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια, τον καφέ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο.
- Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε την κολοκύθα που έχουμε καλύψει με νερό για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Την περνάμε από το μπλέντερ και τη σουρώνουμε.
- Ρίχνουμε στο μπλέντερ την κολοκύθα, το γάλα και παγάκια και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι και γαρνίρουμε με σαντιγί, άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Τζίτζικας και Μέρμηγκας.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα