ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 50 γρ. τριμμένη σοκολάτα
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και προσθέτουμε το γάλα και την τριμμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει την υφή γιαουρτιού και την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας.
- Ανακατεύουμε και την αδειάζουμε σε μεταλλικό σκεύος.
- Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για 60 λεπτά. Το βγάζουμε και με ένα πιρούνι ή συρμάτινο αναδευτήρα ανακατεύουμε και βάζουμε πάλι στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
- Επαναλαμβάνουμε αυτήν τη διαδικασία 2 φορές για να δώσουμε ωραία υφή στο παγωτό.
- Σερβίρουμε το παγωτό σε μπάλες και γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα