ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. βρασμένα φασολάκια
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 100 γρ. πολτός ντομάτας
- 4 αυγά
- 300 γρ. γιαούρτι σακούλας
- 150 γρ. βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πάπρικα γλυκιά
- 250 γρ. φέτα τριμμένη
- Καλαμποκάλευρο
- 700 γρ. αρνί ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη.
- Προσθέτουμε τα 150 γρ. φέτα, τα 2 αυγά, ρίχνουμε, πασπαλίζοντας λίγο-λίγο, το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
- Ανακατεύουμε τα φασολάκια με 70 γρ. βούτυρο, τη φέτα και τα αυγά και τα στρώνουμε σε ταψί.
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, με 40 γρ. βούτυρο, το κρεμμύδι και τη μισή σκελίδα σκόρδο για 3 λεπτά και προσθέτουμε το αρνί.
- Σοτάρουμε για 15 λεπτά και ανακατεύουμε.
- Σε ταψί απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τα φασολάκια με το μείγμα, προσθέτουμε το αρνί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φασολάκια.
- Πολτοποιούμε το υπόλοιπο σκόρδο, το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι και τα χτυπημένα αυγά.
- Ανακατεύουμε με σύρμα, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
- Ρίχνουμε το μείγμα του γιαουρτιού πάνω από τα φασολάκια, στρώνουμε ομοιόμορφα, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Balcony στο Κουκάκι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα