ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. κινόα βρασμένη
- 1 κ. σπανάκι καθαρισμένο
- 2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε κύβους
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα
- ½ μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ψητά ντοματίνια για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σπανάκι μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, μαγειρεύουμε για 2 έως 3 λεπτά και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
- Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό ζεστό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε την κινόα.
- Αφήνουμε 2 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, άνηθο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ψητά ντοματίνια.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Σουσουράδα (Μαυρομιχάλη 44, Αθήνα).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα