ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 200 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι
- 100 γρ. ανάλατο βούτυρο σε κύβους
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
- 60 γρ. σεβρ τριμμένο
- 100 γρ. κρεμμυδάκια εσαλότ
- 2 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
- 1 αυγό
- 100 γρ. ζωμός βοδινός
- 1 κ.σ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το αυγό, το νερό και το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί 15x15 ή σε φόρμα για τάρτα, καλύπτοντας προσεκτικά και τα τοιχώματα.
- Τοποθετούμε από πάνω μια μεμβράνη και βάζουμε ρύζι ή ρεβίθια για βάρος, ώστε να πετύχουμε καλύτερη φόρμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 20 λεπτά.
- Σε τηγάνι με βούτυρο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τη ζάχαρη για 3 λεπτά, προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 10 έως 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε στην ψημένη ζύμη.
- Προσθέτουμε το σεβρ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 6 έως 8 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Tartare (Αλ. Παναγούλη 52, Γλυφάδα).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα