ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. μοσχαράκι γάλακτος
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 ποτήρι κρασιού Μοσχοφίλερο
  • 2-3 κόκκοι μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φύλλο αρμπαρόριζα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό ή ζωμός κρέατος
  • 1 σφηνάκι κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. κολοκύθα σε κομμάτια
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. κάρι σκόνη
  • 1 πρέζα μπούκοβο γλυκό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φιστίκια Αιγίνης για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό, προσθέτουμε το κρέας και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, το νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 60 λεπτά.
  4. Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την αρμπαρόριζα και βράζουμε για 2 λεπτά.
  5. Για τον πουρέ κολοκύθας: Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε την κολοκύθα που έχουμε σκεπάσει με νερό μέχρι να μαλακώσει.
  6. Τη χτυπάμε στο μπλέντερ με το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, κάρι και μπούκοβο μέχρι να γίνει πουρές.
  7. Σερβίρουμε το κρέας, τον πουρέ κολοκύθας και γαρνίρουμε με φιστίκια Αιγίνης.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Τζίτζικας και Μέρμηγκας.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα