ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. μαγιά φρέσκια
- 200 ml νερό
- 400 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό (μονό τον κρόκο)
- Αλάτι, πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
- 200 γρ. τυρί κρέμα μαλακό
- 115 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 23 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 10 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 πρέζα αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε για 1 λεπτό στον κάδο του μίξερ ελαιόλαδο, μαγιά, αυγό, νερό, αλάτι, πιπέρι και μετά προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Κόβουμε το ζυμάρι σε μπάλες των 85-90 γρ. και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη στενόμακρο φύλλο.
- Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 8 έως 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τα αποσύρουμε.
- Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το μπέικον για 2 έως 3 λεπτά.
- Τοποθετούμε το φύλλο σε στενόμακρο ταψί.
- Απλώνουμε επάνω το μαλακό τυρί, τη γραβιέρα και προσθέτουμε κρεμμύδι, μπέικον.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 8 έως 10 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Tartare (Αλ. Παναγούλη 52, Γλυφάδα).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα