ΥΛΙΚΑ
- 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 125 γρ. γάλα light
- 5 γρ. καφές φίλτρου φουντούκι
- 50 γρ. κρόκος αυγού
- 25 γρ. ζάχαρη
- 190 γρ. μαύρη σοκολάτα
- Μπισκότα Digestive με αποξηραμένα φρούτα (της επιλογής σας)
- Μπισκότο Οreo τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζυγίζουμε τη σοκολάτα σε βαθύ σκεύος και την αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε την κρέμα με το γάλα και τον καφέ φίλτρου σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί, χωρίς να πάρει βράση.
- Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά, να βγάλει ο καφές τα αρώματά του.
- Περνάμε από σήτα ψιλή για να αφαιρεθούν τα υπολείμματα του καφέ.
- Σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το γάλα και την κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει.
- Βάζουμε στη φωτιά για 3 έως 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας διαρκώς έως ότου αποκτήσει κρεμώδη υφή ή έως ότου φτάσει η θερμοκρασία του στους 82 βαθμούς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Καλύπτουμε με εφαπτόμενη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει η κρέμα.
- Για την παρουσίαση, βάζουμε ένα μπισκότο Digestive στη βάση του πιάτου ή του ποτηριού, προσθέτουμε μια ικανοποιητική ποσότητα κρέμας, γαρνίρουμε με μπισκότο Οreo και πουδράρουμε με λίγο κακάο.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Noel (Κολοκοτρώνη 59Β).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα