ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 γαρίφαλα
- 2-3 σπόροι κάρδαμο σπασμένοι
- Χυμός μισού λεμονιού
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 1 ποτήρι νερό
- 1 μπάλα παγωτό μαστίχα
- Παστέλι για γαρνίρισμα
- Καρύδια ψίχα για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε την κολοκύθα με το νερό, τη ζάχαρη, το κάρδαμο, τα γαρίφαλα, τον χυμό λεμονιού και τον αστεροειδή γλυκάνισο για 15-20 λεπτά.
- Σερβίρουμε τη σιροπιασμένη κολοκύθα με μια μπάλα παγωτό και γαρνίρουμε με καρυδόψιχα και παστέλι.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Τζίτζικας και Μέρμηγκας.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα