ΥΛΙΚΑ

  • 50 ml χυμός λάιμ
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • Λίγο σέλερι
  • 2-3 κλωνάρια κόλιανδρο
  • 10 γρ. μάνγκο
  • 1/2 πιπεριά ροκοτο
  • Αλάτι
  • 200 γρ. λαβράκι
  • 2 τεμ. πατάτες olluco
  • 30 γρ. γλυκοπατάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε στο μπλέντερ λάιμ, τζίντζερ, σέλερι, κόλιανδρο, μάνγκο και ροκότο. Χτυπάμε για δύο λεπτά, τα περνάμε από σουρωτήρι και βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Κόβουμε το ψάρι σε κύβους, το αλατίζουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
  3. Βράζουμε τις olluco και τις γλυκοπατάτες για 15 έως 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν, τις κόβουμε σε μικρά ζάρια και τις αναμειγνύουμε με το ψάρι.
  5. Προσθέτουμε τη σος και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε προαιρετικά με κόλιανδρο και κρεμμύδι.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Nikkei.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα