ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. σολομός φρέσκος φιλέτο
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Για τον πουρέ πράσινο μήλο: 4 ξινόμηλα χωρίς κουκούτσια
- 2 παστινάκια καθαρισμένα
- 20 γρ. τζίντζερ καθαρισμένο
- ½ πιπερίτσα τσίλι κόκκινο
- 10 γρ. κόλιανδρο
- 50 γρ. βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλείφουμε τον σολομό με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 6 ως 8 λεπτά.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
- Για τον πουρέ πράσινο μήλο, σε κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά βράζουμε το τζίντζερ και το παστινάκι για 8 έως 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνουμε, ρίχνουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε τα ξινόμηλα, κόλιανδρο, τσίλι, αλάτι, πιπέρι, βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν απαλός πουρές.
- Σερβίρουμε τον σολομό, δίπλα τον πουρέ πράσινου μήλου και γαρνίρουμε με λεπτές φέτες ξινόμηλου.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο By The Glass (Σουρή 2).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα