ΥΛΙΚΑ

  • 1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 2-3 φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 500 γρ. μακαρόνι χοντρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τη μελιτζάνα για 1 λεπτό.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  4. Πριν από το τέλος, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα, κρατώντας στην άκρη λίγους κύβους για γαρνίρισμα.
  5. Βράζουμε τα χοντρά μακαρόνια και κρατάμε ένα σφηνάκι από το νερό τους.
  6. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα μαζί με το σφηνάκι νερό.
  7. Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε αμέσως.
  8. Γαρνίρουμε με κύβους φέτας και φύλλα βασιλικού.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ακάκιος στο Παλαιό Φάληρο (Αγ. Τριάδας 1).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα