ΗΠΑ: Η Ιταλία πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη

ΗΠΑ: Η Ιταλία πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη Facebook Twitter
EPA
0

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θεωρεί ότι θα ήταν καλύτερο για την Ιταλία και τις άλλες χώρες μέλη της Ευρωζώνης να διευθετήσουν τις διαφωνίες τους χωρίς να υπάρξουν μείζονες μεταβολές στην οικονομική και νομισματική ένωση, δήλωσε ανώτερο στέλεχός του την Τρίτη.

Η ιταλική πολιτική κρίση και η αναστάτωση που προκάλεσε στις αγορές έχει αναδειχθεί σε ένα από τα ζητήματα κλειδιά ενόψει της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) αυτή την εβδομάδα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο αξιωματούχος τόνισε ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί στενά την πολιτική αναταραχή στην Ιταλία, αλλά δεν βλέπει μέχρι τώρα συστημικές επιπτώσεις στις ιταλικές και στις διεθνείς αγορές που να προκαλούν την ανησυχία της Ουάσινγκτον.

«Θα ήταν καλύτερα εάν έλυναν τα ζητήματα μέσα στην Ευρωζώνη χωρίς να υπάρξουν μείζονες αλλαγές, ασφαλώς οι Ιταλοί έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό», είπε ο αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM