ΥΛΙΚΑ

  • 4 μικρά καλαμάρια ή 2 μέτρια
  • 2 κούπες ροβίτσα
  • 2 κούπα φάβα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Χυμός 1 μοσχολέμονου
  • Χυμός 1 πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τη ροβίτσα σε άφθονο νερό για 20 λεπτά με μια φλούδα μοσχολέμονου, 1 φλούδα πορτοκαλιού και μια πρέζα ζάχαρη.
  2. Στραγγίζουμε και περνάμε με κρύο νερό.
  3. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά τη φάβα με δύο κούπες νερό, 3 κουταλιές ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.
  4. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνει κρέμα.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Φτιάχνουμε λαδολέμονο με τον χυμό των εσπεριδοειδών.
  6. Ανακατεύουμε τη ροβίτσα με το λαδολέμονο, την πιπεριά και τον μαϊντανό.
  7. Ψήνουμε τα καλαμάρια σε σχαροτήγανο για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  8. Σερβίρουμε την κρέμα της φάβας, τα καλαμάρια και συνοδεύουμε με τη σαλάτα ροβίτσας.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σούμα Κολοκύθι».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα