ΥΛΙΚΑ
- 4 μικρά καλαμάρια ή 2 μέτρια
- 2 κούπες ροβίτσα
- 2 κούπα φάβα
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Χυμός 1 μοσχολέμονου
- Χυμός 1 πορτοκαλιού
- 1 πρέζα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τη ροβίτσα σε άφθονο νερό για 20 λεπτά με μια φλούδα μοσχολέμονου, 1 φλούδα πορτοκαλιού και μια πρέζα ζάχαρη.
- Στραγγίζουμε και περνάμε με κρύο νερό.
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά τη φάβα με δύο κούπες νερό, 3 κουταλιές ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.
- Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνει κρέμα.
- Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Φτιάχνουμε λαδολέμονο με τον χυμό των εσπεριδοειδών.
- Ανακατεύουμε τη ροβίτσα με το λαδολέμονο, την πιπεριά και τον μαϊντανό.
- Ψήνουμε τα καλαμάρια σε σχαροτήγανο για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε την κρέμα της φάβας, τα καλαμάρια και συνοδεύουμε με τη σαλάτα ροβίτσας.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σούμα Κολοκύθι».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα