ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό φακές
- 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
- Θυμάρι
- Θρούμπι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό κομμένο στη μέση
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 μικροί κολιοί ή σαφρίδια
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 φλούδες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τη φακή σε άφθονο νερό για 10 λεπτά.
- Τη σουρώνουμε και τη βράζουμε πάλι, προσθέτοντας δάφνη, θυμάρι, σκόρδο και το μισό κρεμμύδι για 20 λεπτά.
- Σουρώνουμε και την αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Βράζουμε το ρύζι σε 2 κούπες νερό τη φλούδα του λεμονιού, 1 φύλλο δάφνη και λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
- Το προθέτουμε στη φακή μαζί με ελαιόλαδο, ξίδι και τριμμένο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι.
- Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια, προσθέτουμε ρίγανη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε το φακόρυζο και επάνω βάζουμε τη γούνα.
- Συνοδεύουμε με λαδολέμονο.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σούμα Κολοκύθι».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα