Ερευνητές, αστροφυσικοί και αστροναύτες στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Αστεροειδών

Δωρεάν δράσεις για παιδιά και ενήλικες στο φεστιβάλ με θέμα τους αστεροειδείς, τους μετεωρίτες και τους κομήτες

The LiFO team, 29.6.2018 | 15:54

Κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες, ερευνητές και αστροφυσικοί θα συμμετέχουν στην διήμερη, δωρεάν εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αστεροειδών που θα πραγματοποιηθεί στις 29 & 30 Ιουνίου.

 

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν ζωντανές συνδέσεις και συνομιλίες με αστροναύτες και ξένους επιστήμονες παγκοσμίου φήμης.

 

Η εκδήλωση της Παρασκευής 29 Ιουνίου θα γίνει στους χώρους του Λυκείου Βάρης μεταξύ 10.00-14.00 και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις αστρονομίας για παιδιά από βραβευμένους μαθητές, θεατρική παράσταση, διαδραστικά παιχνίδια και πειράματα για παιδιά καθώς και έκθεση μετεωριτών.

 

Το Σάββατο 30 Ιουνίου θα διεξαχθεί η κεντρική εκδήλωση μεταξύ 15.00-21.00 στην Αίθουσα Ιωνία του Δημαρχείου Βούλας, Λ. Καραμανλή 18, 166 73 Βούλα –Voula Town Hall.

 

Ακόμη θα υπάρχει έκθεση αυθεντικών μετεωριτών από την Συλλογή Aeroliths Collection Theodossiou, εικαστική έκθεση με θέμα «Μετεωρίτες» από την Πολυτίμη Μαχαίρα και μουσική με την contralto Halina Hrynko.

 

Θα ανακοινωθούν επίσης από τον Τάκη Θεοδοσίου πολύ σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την δημιουργία αλλά και την ιστορία κρατήρων μετεωριτικής προέλευσης στον ελλαδικό χώρο.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει μοίρασμα δώρων με κληρώσεις για το κοινό (πρώτο έπαθλο-τηλεσκόπιο), μπουφέ εδεσμάτων και τηλεσκοπική παρατήρηση μετά τις 21.00 με την συμμετοχή των ομάδων της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος -Παράρτημα Σαλαμίνας & της Αστρονομικής Εταιρείας  Δ. Ελλάδος.

 

Info

www.asteroidday.gr

 

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός