ΥΛΙΚΑ
- 2 κούπες φακές
- Χυμός από 2 πορτοκάλια και φιλέτα της ψίχας τους
- Χυμός ενός λεμονιού
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 16 φιλέτα γαύρου
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό για 10 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό.
- Βράζουμε πάλι με νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε μπολ φτιάχνουμε λαδολέμονο με τους χυμούς των εσπεριδοειδών και ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τις φακές σε μπολ, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά –εκτός γαύρου και φιλέτα πορτοκαλιού–, ανακατεύουμε με το λαδολέμονο και σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με τον μαριναρισμένο γαύρο και τα φιλέτα πορτοκαλιού.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σούμα Κολοκύθι».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα