ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό ρεβίθια
- 4 φρέσκα μπακαλιαράκια
- 1 ματσάκι μάραθο (ή άνηθος) ψιλοκομμένο
- ½ φινόκιο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κλαράκι δεντρολίβανο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. αλεύρι
- Χυμός 1 λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό αποβραδίς.
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά τα ρεβίθια με άφθονο νερό για 10 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε.
- Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τα ρεβίθια
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε 1,3 λίτρα νερό, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και σιγομαγειρεύουμε με καπάκι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το αλεύρι και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μάραθο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει μια βράση και αποσύρουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε τα μπακαλιαράκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8 λεπτά.
- Σερβίρουμε τη ρεβιθάδα, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και γαρνίρουμε με φρέσκο πιπέρι.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σούμα Κολοκύθι».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα