Το Παρίσι δοκιμάζει την απαγόρευση του καπνίσματος στα πάρκα

Το Παρίσι δοκιμάζει την απαγόρευση του καπνίσματος στα πάρκα Facebook Twitter
1

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Στρασβούργου, που απαγόρευσε το κάπνισμα στα πάρκα της πόλης, το Παρίσι θα δοκιμάσει παρόμοιο μέτρο σε τέσσερα πάρκα του. 

Την απόφαση αυτή έλαβε χθες, Τρίτη, το Συμβούλιο του Παρισιού, έπειτα από πρόταση της ομάδας της ριζοσπαστικής αριστεράς. 

Η γαλλική πρωτεύουσα θα απαγορεύσει το κάπνισμα σε τέσσερα σημεία της, τα οποία θα επιλεγούν ύστερα από πρόταση των δημάρχων των διαμερισμάτων.

Το γραφείο της Πενελόπ Κομιτές, αντιδημάρχου του Παρισιού αρμόδιας για τους χώρους πρασίνου, διευκρίνισε πως το πειραματικό μέτρο θα εφαρμοστεί φέτος. 

Η σύμβουλος Λοράνς Γκολντγκράμπ, της ομάδας της ριζοσπαστικής αριστεράς, είχε προτείνει την απαγόρευση αυτή για να «καταπολεμηθεί το κάπνισμα κυρίως στα άτομα της νεότερης ηλικιακής ομάδας», να έρχεται «φρέσκος αέρας» σε όσους περπατούν ή κάνουν περίπατο μέσα στο πάρκο και να καταπολεμηθεί η ρύπανση που προκαλείται από τα αποτσίγαρα που πετιούνται στο έδαφος.

Το κάπνισμα απαγορεύεται ήδη μέσα στους 500 χώρους αναψυχής των πάρκων του Παρισιού από το 2015.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM