Συνοριακός έλεγχος στην ΕΕ και σε ταξιδιώτες που δεν υποχρεούνται να έχουν βίζα

Συνοριακός έλεγχος στην ΕΕ και σε ταξιδιώτες που δεν υποχρεούνται να έχουν βίζα Facebook Twitter
0

Οι υπήκοοι τρίτων χωρών που δεν υποχρεούνται να διαθέτουν θεώρηση (βίζα), θα πρέπει, από το 2021, να λάβουν άδεια πριν ταξιδέψουν εντός ΕΕ, σύμφωνα με τους νέους κανόνες που υπερψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο.

Με το νέο Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Άδειας Ταξιδίου (ETIAS), το οποίο θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το 2021, οι ταξιδιώτες που δεν υποχρεούνται να διαθέτουν βίζα θα ελέγχονται και οι ταξιδιώτες που μπορεί να θεωρηθεί ότι ενέχουν κίνδυνο παράτυπης μετανάστευσης, συνιστούν απειλή για την ασφάλεια ή ενέχουν υψηλό επιδημικό κίνδυνο, δεν θα λαμβάνουν τη σχετική άδεια ταξιδίου.

Οι υπήκοοι των 60 και πλέον χωρών που εξαιρούνται από την απαίτηση να διαθέτουν βίζα για να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσουν το σχετικό ηλεκτρονικό έντυπο με τα προσωπικά τους στοιχεία (όνομα, ημερομηνία και τόπος γέννησης, φύλο και ιθαγένεια), τα στοιχεία του ταξιδιωτικού τους εγγράφου (ημερομηνία λήξης και χώρα έκδοσης), τη διεύθυνση κατοικίας και στοιχεία επικοινωνίας, καθώς και την Ευρωπαϊκή χώρα πρώτου προορισμού.

Η άδεια ταξιδιού θα κοστίζει 7 ευρώ, θα είναι δωρεάν για ταξιδιώτες κάτω των18 ετών και άνω των 70 ετών, και θα ισχύει για τρία χρόνια ή μέχρι να λήξει το ταξιδιωτικό έγγραφο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΡΕ ΑΝΙΕΛΙ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Μαρία Σόλε Ανιέλι, κεντρικό πρόσωπο της δυναστείας Ανιέλι

Διετέλεσε δήμαρχος στο Καμπέλο σουλ Κλιτούννο, στην Ούμπρια, από το 1960 έως το 1970, σε μια περίοδο που η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν περιορισμένη στην Ιταλία
THE LIFO TEAM