ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. μπαρμπούνια καθαρισμένα
- 200 γρ. κριθαράκι χοντρό
- 50 γρ. φιδέ σπασμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 δαφνόφυλλο
- 2-3 μπαχάρια
- 2-3 κλωναράκια θυμάρι
- 5 κούπες ζωμός ψαριού
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 2 κ.σ. ξίδι
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τα μπαρμπούνια: Μαρινάρουμε την κοιλιά των ψαριών με αλάτι, ξίδι και δεντρολίβανο για 10λεπτά.
- Για το κριθαράκι: Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τον φιδέ μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα ψάρια και από τις δύο πλευρές για 4-5 λεπτά και τα αποσύρουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε το κριθαράκι με το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό ψαριού.
- Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον φιδέ.
- Τοποθετούμε επάνω τα ψάρια και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
- Σε ταψί ρίχνω το κριθαράκι, από πάνω τοποθετούμε τα ψάρια και τελειώνουμε το μαγείρεμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 12 λεπτά.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Αφρόψαρο» στο Νέο Ηράκλειο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα