ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. μπακαλιάρο σε μερίδες
- 500 γρ. σπανάκι φρέσκο χοντροκομμένο
- 30 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 100 γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
- ½ κούπα άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ κούπα καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
- ½ κούπα μυρώνια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. δυόσμος
- 2 κ.σ. μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα χοντροκομμένη
- 1 φύλλο δάφνης
- 2-3 κόκκοι μπαχάρι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. ζωμός ψαριού
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα με 70 γρ. ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το φρέσκο και ξερό κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, τα μυρωδικά, το ρύζι, τον ζωμό ψαριού, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ψάρι, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού.
- Σιγομαγειρεύουμε για 10 έως 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Αφρόψαρο» στο Νέο Ηράκλειο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα