ΥΛΙΚΑ
- 800 γρ. λαβράκι καθαρισμένο
- 200 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- ½ κ. λάπαθα χοντροκομμένα
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 100 γρ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 250 ml ελαιόλαδο
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κούπα μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 κούπα άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 πρέζα κύμινο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα με νερό αλατισμένο βράζουμε σε δυνατή φωτιά τα μαυρομάτικα φασόλια για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε.
- Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο για 2 λεπτά και ρίχνουμε τα μαυρομάτικα.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα λάπαθα, το μάραθο, τον άνηθο, το κύμινο, τον ζωμό ψαριού, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και τοποθετούμε το ψάρι.
- Σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Αφρόψαρο» στο Νέο Ηράκλειο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα