ΥΛΙΚΑ
- 6 μελιτζάνες (2 κιλά)
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 πιπεριές Φλωρίνης
- 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3 κ.γ. αλάτι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μαυροκούκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες στη σχάρα ή σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να καεί η φλούδα και να γίνουν μαλακές.
- Κόβουμε το κοτσάνι και τις γυρνάμε ανάποδα σε ένα σουρωτήρι για τρεις ώρες, να βγάλουν τα υγρά τους.
- Καθαρίζουμε και παίρνουμε την ψίχα, την ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι, την τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι, μαϊντανό.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς τις πιπεριές Φλωρίνης, τις ξεφλουδίζουμε και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια.
- Τις ρίχνουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια πηχτή σάλτσα που στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω στις μελιτζάνες.
- Ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε το μαυροκούκι και σερβίρουμε.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Electra Metropolis Athens.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα