ΥΛΙΚΑ
- 4 τορτίγιες από αλεύρι
- 300 γρ. μοσχαρίσιο κρέας
- 1 τσίλι πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. τσίλι σκόνη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 πατάτα καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κούπα ζεστό νερό
- 1 κούπα τυρί γκούντα και μοτσαρέλα τριμμένα
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε το κρέας σε ταψί μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το τυρί, ανακατεύουμε και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Αποσύρουμε το κρέας, το μαδάμε με πιρούνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε την τορτίγια και τη ζεσταίνουμε και από τις δύο πλευρές.
- Βάζουμε σε πιάτο την τορτίγια, προσθέτουμε τη γέμιση με το κρέας, τυλίγουμε και από πάνω ρίχνουμε τυρί.
- Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με πουρέ φασολιών ή πράσινη σαλάτα.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Dos Hermanos.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα