ΥΛΙΚΑ
- 1 μπρόκολο με τα φύλλα του
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ξερό λευκό ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ πράσο κομμένο σε ροδέλες
- Αλάτι
- 4 λεπτές φέτες παλαμίδα καπνιστή σε κύβους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε φούντες από το μπρόκολο, αφαιρούμε τα φύλλα και κρατάμε το κοτσάνι.
- Κόβουμε κάθετα το εξωτερικό από το κοτσάνι, το ψιλοκόβουμε και πετάμε την καρδιά του.
- Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το πράσο και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαραθούν.
- Σε κατσαρόλα με νερό βράζουμε τις φούντες του μπρόκολου για 5 λεπτά, τις αφαιρούμε και προσθέτουμε τα φύλλα για 7 λεπτά.
- Βάζουμε τα φύλλα και το μπρόκολο σε πάγο για να διατηρήσουν το χρώμα τους.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με γιαούρτι και κύβους καπνιστής παλαμίδας.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Sense Fine Dining restaurant.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα