ΥΛΙΚΑ

  • 1 μπρόκολο με τα φύλλα του
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό λευκό ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • Αλάτι
  • 4 λεπτές φέτες παλαμίδα καπνιστή σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε φούντες από το μπρόκολο, αφαιρούμε τα φύλλα και κρατάμε το κοτσάνι.
  2. Κόβουμε κάθετα το εξωτερικό από το κοτσάνι, το ψιλοκόβουμε και πετάμε την καρδιά του.
  3. Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το πράσο και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαραθούν.
  4. Σε κατσαρόλα με νερό βράζουμε τις φούντες του μπρόκολου για 5 λεπτά, τις αφαιρούμε και προσθέτουμε τα φύλλα για 7 λεπτά.
  5. Βάζουμε τα φύλλα και το μπρόκολο σε πάγο για να διατηρήσουν το χρώμα τους.
  6. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
  7. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με γιαούρτι και κύβους καπνιστής παλαμίδας.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Sense Fine Dining restaurant.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα