Αιχμές από ΗΠΑ κατά Κύπρου για ξέπλυμα χρήματος και ύποπτα ρωσικά κεφάλαια

Αιχμές από ΗΠΑ κατά Κύπρου για ξέπλυμα χρήματος και ύποπτα ρωσικά κεφάλαια Facebook Twitter
EPA
0

Αιχμές κατά της Κύπρου για ξέπλυμα χρήματος και ύποπτα ρωσικά κεφάλαια σε σχέση και με την έκδοση διαβατηρίων, αφήνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η Κύπρος, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», κατονομάζεται σε έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης που κατατέθηκε στο Κογκρέσο.

Σε έκθεσή του προς το Κογκρέσο ο υφυπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, Σιγκάλ Μάντελκερ, άφησε σοβαρές αιχμές κατά της Κύπρου για «ύποπτα» ρωσικά κεφάλαια, περιλαμβάνοντάς την μαζί με τη Λετονία στις χώρες, που απασχολούν την κυβέρνηση των ΗΠΑ γι' αυτό το ζήτημα.

Στην ενότητα, που αφορά στην Κύπρο, ο κ. Μάντεκλερ υποστηρίζει ότι «η Κύπρος συνεχίζει να φιλοξενεί έναν μεγάλο όγκο ύποπτων ρωσικών κεφαλαίων και επενδύσεων».

Οι αμερικανικές Αρχές είχαν εξαγγείλει στις 6 Απριλίου κυρώσεις κατά ρωσικών εταιρειών και Ρώσων επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων ο Όλεγκ Ντεριπάσκα και ο Βίκτορ Βέκσελμπεργκ.

Η Κύπρος «πάγωσε» τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο επιχειρηματιών, αναφέρουν οι αμερικανικές Αρχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM
Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Διεθνή / Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει πως οι πολιτικές του μπορεί να προκαλέσουν «βραχυπρόθεσμο πόνο», η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις εντάθηκε, καθώς απέφυγε να προβλέψει αν η πολιτική του θα οδηγήσει σε ύφεση
LIFO NEWSROOM