Κομισιόν: Κατάργηση της θερινής ώρας επιθυμούν οι Ευρωπαίοι

Κομισιόν: Κατάργηση της θερινής ώρας επιθυμούν οι Ευρωπαίοι Facebook Twitter
4

Υπέρ της κατάργησης της θερινής ώρας τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών, με όλα τα δεδομένα να δείχνουν ότι η ΕΕ θα θέσει τέλος στην αλλαγή των ρολογιών.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Westfalenpost, περισσότερο από το 80% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση, η οποία ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προηγούμενο μήνα, δήλωσαν ότι θα υποστηρίξουν την κατάργηση της θερινής ώρας.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 4 Ιουλίου και 16 Αυγούστου και συμμετείχαν περίπου 4,6 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες.

Η Κομισιόν πρόκειται να συζητήσει σήμερα τα αποτελέσματα της διαβούλευσης. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ανέφερε ότι η εν λόγω έρευνα δεν αποτελούσε «δημοψήφισμα» και συνεπώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εκφράσει τη δική του θέση.

Πολλές χώρες, όπως η Φινλανδία, η Λιθουανία, η Σουηδία και η Πολωνία, δήλωσαν ότι θα πιέσουν ενεργά την Ευρωπαϊκή Ένωση για κατάργηση της Οδηγίας για τη θερινή ώρα. 

Με πληροφορίες από Euractiv

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM