Το plus sized μοντέλο στο εξώφυλλο του Cosmopolitan προκαλεί αντιδράσεις

Το plus sized μοντέλο στο εξώφυλλο του Cosmopolitan προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter
9

Ένα plus sized μοντέλο, την Τες Χόλιντει φιλοξενεί στο εξώφυλλο του το καινούργιο τεύχος του το Cosmopolitan. 

Το εξώφυλλο έχει δεχτεί κυρίως θετικά σχόλια, καθώς θεωρείται πως βοηθάει τους ανθρώπους να αποκτήσουν θετική εικόνα για το σώμα τους. Αρκετοί επισήμαναν τη σημασία του να είναι μια «εμφανώς υπέρβαρη γυναίκα» στο εξώφυλλο ενός τέτοιου περιοδικού. 

Η Χόλιντει έκλαψε όταν έμαθε πως το περιοδικό την ήθελε στο εξώφυλλο της. «Ένα τέτοιο περιοδικό δεν έχει βάλει ποτέ κάποιον σαν εμένα, ένα πραγματικά χοντρό σώμα, στο εξώφυλλο του» είπε στο BBC. 

«Είμαι σε ένα φανταχτερό εξώφυλλο, δεν άλλαξαν το πως μοιάζω, ο καθένας μπορεί να δει το σώμα μου. Με κάνει πραγματικά περήφανη. Δε σημαίνει μόνο πολλά για μένα αλλά και για τη δουλειά μου. Πιστεύω πως θα επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν παρόμοιο σώμα με μένα».

Η 33χρονη έγραψε επίσης στο Twitter πως «αν είχα δει ένα τέτοιο εξώφυλλο σε αυτό το περιοδικό όταν ήμουν νεαρό κορίτσι, θα είχε αλλάξει τη ζωή μου.

Το plus sized μοντέλο στο εξώφυλλο του Cosmopolitan προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter

Σε γενικές γραμμές το εξώφυλλο δέχτηκε θετική κριτική και στα social media. 

Όμως δεν έλειψαν και τα σχόλια που ανέφεραν πως μια τέτοια εικόνα είναι σαν να επιβραβεύει την παχυσαρκία. 

TV & Media
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέζος, Μελέτης Ηλίας και Γκοτσόπουλος θυμούνται τα Χριστούγεννα που πέρασαν στον στρατό

TV & Media / Μπέζος, Μελέτης Ηλίας και Γκοτσόπουλος θυμούνται τα Χριστούγεννα που πέρασαν στον στρατό

Οι καλεσμένοι,  Γιάννης Μπέζος, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, μιλούν στην κάμερα της εκπομπής για τις εμπειρίες τους από τα χρόνια που υπηρέτησαν τη θητεία τους
LIFO NEWSROOM
Λαζόπουλος για Νίκο Ρωμανό: «Όλοι έχουν δικαίωμα ν' ακούγονται, ιδιαίτερα όσοι έχουν εκτίσει την ποινή τους»

TV & Media / Λαζόπουλος για Νίκο Ρωμανό: «Όλοι έχουν δικαίωμα ν' ακούγονται, ιδιαίτερα όσοι έχουν εκτίσει την ποινή τους»

«Ήταν πολύ μικρός το βράδυ που σκοτώθηκε ο φίλος του, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος» - Aιχμές για το επιλεκτικό δημόσιο βήμα που συνοδεύεται από δημοσιογραφική επιείκεια σε άλλα πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
«Να αντισταθούμε στην κακιστοκρατία»: Μετά από 25 χρόνια, ο Πολ Κρούγκμαν αποχαιρετά τους New York Times

Media / «Να αντισταθούμε στην κακιστοκρατία»: Μετά από 25 χρόνια, ο Πολ Κρούγκμαν αποχαιρετά τους New York Times

Στην τελευταία του στήλη για την εφημερίδα ο επιφανής αρθρογράφος και κάτοχος του Νόμπελ Οικονομίας αναζητά την ελπίδα σε μια εποχή βαθιάς πικρίας και δυσαρέσκειας.
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Θα ήταν καλύτερα να προβάλλουν συχνά -αν όχι πάντα- από τις σελίδες τους και από τα εξώφυλλά τους, "κανονικές" γυναίκες, φυσιολογικά λεπτές ή με "χυμώδεις καμπύλες", και όχι να ξεμπερδεύουν για τις κατηγορίες ότι προωθούν την ανορεξία προβάλλοντας για ξεκάρφωμα μια παχύσαρκη γυναίκα (η εικόνα της οποίας ενδεχομένως να λειτουργήσει ενισχυτικά για το μοντέλο ισχότητας που προωθούν καθημερινά).
Μπερδευεσαι! Δεν ηταν ποτε θεμα αν οι παχιες ειναι η νεα μοδα, το μεγαλο προβλημα ειναι οτι μια και μονο παρουσιαση ευτραφους σε εξωφυλο ξεσηκωσε τους λατρεις του νορμαλ και χυμωδους (!!!) κλπ. Η σταση μας απεναντι στην ιδιαιτεροτητα δειχνει τι σοι ανθρωποι ειμαστε. Στην ουσια, οχι στα λογια.
Μπορει κανεις να δει το θεμα απο δυο, τουλαχιστον, πλευρες, της υγειας, ολοι ξερουμε, δεν θα επεκταθω, και της ηθικης. Τι ειναι "κανονικος" ειναι θεμα που απαιτει μεγαλη συζητηση. Οι θεωριες πως οι "χοντροι" εχουν αδυνατο χαρακτηρα αγνοουν πολλα , αγνοουν επισης οτι οι ευτραφεις ηταν δειγμα καλης ζωης πριν ελθει η "μοδα" του αδυνατου σωματος. Μπορει ο καθενας να κανει οτι θελει η μπορει με το σωμα του η υπαρχουν νορμες που αποφασιζουν τι ειναι σωστο, κι αν ναι ποιοι αποφασισαν; Φυσικα δεν ανηκω σ αυτους που πισω απο ολα, η σχεδον, βρισκουν "ξενους δακτυλους", οτι δηλαδη καποιοι κινουν τα νηματα πισω απ τις πλατες μας! Τετοιες ανοησιες ειναι διαδεμενες στο ευρυ κοινο αλλα το ευρυ κοινο αρεσκεται στα παραμυθια, βαριεται να σκεφτεται και να ψαχνει. Το λεγομενο κινημα παχυσαρκιας, μυθος κι αυτο, εχει ενα και μονο σκοπο, την αποδοχη των ευσωμων σαν ισων με ολους τους αλλους, οχι να γινουν ολοι χοντροι. Καληνυχτα σας.
Αξίζει να ψάξει κανείς και να αναδημοσιεύσει ένα δισέλιδο κομιξάκι του Δερβενιώτη στην ΓΑΛΕΡΑ:πραγματική κοινωνική επιστημονική φαντασία: "μετά την κρίση" (γράφτηκε αρκετά πριν τα μνημόνια) και την πείνα που έφερε, η κοινωνική νόρμα είναι οι χοντροί και η λεπτόκορμη κοπελιά ηρωίδα υφίσταται απερίγραπτο μπούλινγκ και ερωτική απόρριψη.
Αν θέλουν να κάνουν τους ανθρώπους να αγαπήσουν το σώμα τους ας κόψουν το ρετούς που το μοντέλο δεν έχει καμία ραγάδα. Αγαπώ το σώμα μου συμβαίνει φροντίζω. Δεν συμβαίνει ότι το αφήνω να γίνει παχύσαρκο. Δεν μιλάμε για φυσιολογικό άνθρωπο αλλά παχύσαρκο στη φωτογραφία που ο γραφίστας δούλεψε υπερωρίες.
Πώς η προσπάθεια επιβολής μιας political correctness, για επικοινωνιακούς και μόνον λόγους, για ακόμη μια φορά, παραβιάζει την κοινή λογική.Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πλείστες επιστημονικές έρευνες που να δηλώνουν πως οι παχύσαρκοι κινδυνεύουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τους μη, από πλειάδα θανάσιμων ασθενειών και παθήσεων και να σερβίρεται η εικόνα της κυρίας σαν αντιπρόσωπος ενός ακόμη είδους ομορφιάς.Η αγάπη προς εαυτόν, ξεκινά από την υγεία και καταλήγει στην εξωτερική εικόνα. Η αποδοχή της εικόνας από τους τρίτους, έπεται κατά πολύ από την ανάγκη υιοθέτησης μιας υγιούς διατροφής.
Σωστότατο σχόλιο.Μια μικρή μόνο επισήμανση, για την περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ήδη: Ολο αυτό το τζέρτζελο δεν γίνεται "για επικοινωνιακούς και μόνον λόγους", όπως γράφετε.Γίνεται γιατί κάποιοι προσπαθούν με λύσσα να περάσουν τα id politics σαν κυρίαρχο _πολιτικό_ λόγο. Δεν πρόκειται για μόδα ή για τυχαία τρεντιά του περιοδικού. Πρόκειται για _πολιτικό_ κίνημα, με γνωστούς χρηματοδότες.Ολη η ιστορία γίνεται για να ξεχάσουμε το ερώτημα "γιατί είμαι εγώ φτωχός και εσύ ζάπλουτος" και να ασχοληθούμε αποκλειστικά με το ερώτημα "γιατί είμαι εγώ χοντρός και εσύ αδύνατος".