Ηράκλειο: Θρήνος για τον 16χρονο Πέτρο που σκοτώθηκε στο λιμάνι- Έπεσε στα βράχια από ύψος 4 μέτρων

Ηράκλειο: Θρήνος για τον 16χρονο Πέτρο που σκοτώθηκε στο λιμάνι- Έπεσε στα βράχια από ύψος 4 μέτρων Facebook Twitter
Πηγή φωτό: e-kriti.gr
0

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου Κρήτης από τον τραγικό θάνατο ενός 16χρονου μαθητή που σκοτώθηκε πέφτοντας ανάμεσα στα μπλόκια στην εξωτερική πλευρά του λιμενοβραχίονα, στο Ενετικό Λιμάνι.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής όταν ο 16χρονος Πέτρος, που είναι μαθητής της Β' Λυκείου, έκανε βόλτα στο λιμάνι μαζί με έναν φίλο του.

Ξαφνικά, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έπεσε από το βόρειο τμήμα του λιμενοβραχίονα στη θάλασσα, πάνω στους κυματοθραύστες, που βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά. 

Το δυστύχημα φέρεται να σημειώθηκε όταν ο 16χρονος επιχείρησε να πηδήξει σε χαμηλότερο επίπεδο, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του, να παραπατήσει και να βρεθεί στο κενό, πέφτοντας με το κεφάλι. Τις στιγμές της πτώσης του και πριν το σώμα του εγκλωβιστεί στα μπλόκια ο ανήλικος φαίνεται πως υπέστη βαριά τραύματα στο κεφάλι που αποδείχθηκαν θανατηφόρα.

Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση και στο σημείο από τα πρώτα κιόλας λεπτά βρέθηκαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ηρακλείου, στελέχη της 3ης ΕΜΑΚ καθώς και πλήρωμα του ΕΚΒ μαζί με γιατρό αλλά η πτώση του ανήλικου μαθητή ήταν μοιραία.

«Ο θάνατός του διαπιστώθηκε με την άφιξη του γιατρού του ΕΚΑΒ», ανέφερε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής, σημειώνοντας ότι το ύψος από το οποίο έπεσε ο μαθητής ήταν περίπου 4 μέτρα.

Στην επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος επισημαίνονται τα εξής:

«Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από το ΕΚΑΒ ότι 16χρονος έχει πέσει από τον βόρειο λιμενοβραχίονα Ηρακλείου. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής και του ΕΚΑΒ όπου διαπίστωσαν ότι ο ανωτέρω είχε πέσει στην εξωτερική πλευρά του λιμενοβραχίονα στους κυματοθραύστες με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο σημείο. Με τη συνδρομή στελεχών της ΕΜΑΚ/Π.Υ. Ηρακλείου ο 16χρονος απεγκλωβίστηκε και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο ΠΑ.Γ.Ν.Η. , ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής».

Την ίδια ώρα βαθιά θλίψη επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου, μέλος της οποίας ως μαθητής της Β' Λυκείου, ήταν και ο Πέτρος. Η κηδεία του θα γίνει στις 4:00 το απόγευμα από το Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου.

Με πληροφορίες από cretapost.gr, cretalive.gr και neakriti.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ