ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 100 γρ. κουκουνάρι
  • 140 γρ. σταφίδες μουλιασμένες σε ρούμι για μερικές ώρες
  • 10 γρ. κανελόξυλα
  • 700 γρ. ζωμός κότας
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. ανθός αλατιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
  2. Προσθέτουμε τις σταφίδες και το κουκουνάρι, ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και προσθέτουμε το ρύζι, τον ζωμό και το κανελόξυλο.
  3. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε την επιφάνεια του υγρού με μια λαδόκολλα και κλείνουμε με το καπάκι.
  4. Βάζουμε την κατσαρόλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τον φούρνο και αφήνουμε το ρύζι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Funky Gourmet.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα