«Είσαι η επόμενη»: Πρώην Μις Ιράκ απειλείται και φοβάται πως θα την σκοτώσουν μετά τη δολοφονία ενός μοντέλου

«Είσαι η επόμενη»: Πρώην Μις Ιράκ απειλείται και φοβάται πως θα την σκοτώσουν μετά τη δολοφονία ενός μοντέλου Facebook Twitter
2

Φόβους πως απειλείται η ζωή της εκφράζει μια πρώην Μις Ιράκ η οποία καταγγέλλει απειλές που δέχθηκε έπειτα από την άγρια δολοφονία μιας άλλης εστεμμένης καλλιστείων.

Όπως αποκάλυψε η 23χρονη Shimaa Qasim, έλαβε μηνύματα πως θα την σκοτώσουν, τα οποία ανέφεραν «εσύ είσαι η επόμενη».

Μία εβδομάδα νωρίτερα η 22χρονη πρώην Μις Βαγδάτη και αναπληρωματική Μις Ιράκ, Tara Fares εκτελέστηκε από ενόπλους μέσα στο όχημά της σε δρόμο της Βαγδάτης.

H Qasim αναφέρει πως οι γυναίκες στο Ιράκ κινδυνεύουν «να σφαγιαστούν σαν κοτόπουλα» και χαρακτήρισε «μάρτυρα» την δολοφονημένη Fares.

H άγρια δολοφονία της Fares έχει σοκάρει όλη τη χώρα και προκαλεί ανησυχία για τη δράση ακραίων κύκλων.

 

«Αυτά τα τρομερά εγκλήματα μας ανησυχούν», δήλωσε η Ιρακινή ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων Hana Adwar. «Υπάρχουν ομάδες που θέλουν να τρομάξουν την κοινωνία μέσω της δολοφονίας δημοφιλών γυναικών και θέλουν να προειδοποιήσουν άλλες γυναίκες πώς πρέπει να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους και να μείνουν στο σπίτι τους».

H Fares ήταν το τελευταίο θύμα της δολοφονικής βίας που πιστεύεται ότι στοχεύει κοσμικές γυναίκες που ζουν στο Ιράκ.

Μια ακτιβίστρια δολοφονήθηκε επίσης  στις 27 Σεπτεμβρίου, στη Βαγδάτη.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ διέταξε έρευνα σχετικά με μια πιθανή σχέση μεταξύ των δολοφονιών και κάθε πιθανή απειλή για τις γυναίκες οι οποίες στοχοποιούνται από υπερσυντηρητικούς κύκλους με την κατηγορία πως ακολουθούν τον δυτικό τρόπο ζωής.

Toν περασμένο Αύγουστο είχαν δολοφονηθεί δύο γυναίκες που επίσης δραστηριοποιούνταν στον χώρο της ομορφιάς, καθώς και η Rafeef al-Yaseri, πλαστική χειρουργός, γνωστή και ως «η Ιρακινή Barbie».

Επισήμως η αστυνομία δεν μπορεί ακόμη να συνδέσει τις υποθέσεις, αλλά υπάρχει έντονη φημολογία για στοιχεία που οδηγούν σε εγκλήματα ακραίων ομάδων.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ευτυχώς το φεμινιστικό κίνημα στη δύση έχει ξεσηκωθεί και με μεγάλες κινητοποιήσεις ασκεί πίεση στα κράτη να λάβουν μέτρα ...όχι ,βασικά μαχετε για το δικαίωμα στη μπούρκα!