Τα exit poll επιβεβαιώνουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Λετονίας

Τα exit poll επιβεβαιώνουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Λετονίας Facebook Twitter
EPA
0

Το φιλορωσικό κόμμα «Αρμονία», αναμένεται να αναδειχθεί και πάλι πρώτο στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στην Λετονία, αλλά τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα παραμένουν ισχυρά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του exit poll.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο LTV και δίνει 19.4% των ψήφων στο κόμμα Αρμονία, το κόμμα του πρωθυπουργού Μάρις Κουτσίντσκι «Ένωση των Πρασίνων και των Αγροτών» λαμβάνει 9,7% και το λαϊκιστικό KPV LV το 11,5% των ψήφων.


Το φιλελεύθερο κόμμα Ενότητα λαμβάνει το 13,4% και το συντηρητικό Εθνική Συμμαχία το 12,6%. Και τα δύο είναι φιλοευρωπαϊκά κόμματα.


Ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός απαρτίζεται από Ενωση των Πρασίνων και των Αγροτών , την Εθνική Συμμαχία και την Ενότητα και συγκεντρώνει το 29.2% των ψήφων, γεγονός που σημαίνει ότι θα χρειασθεί τουλάχιστον ένας ακόμη εταίρος για να σχηματισθεί κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM