ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. πουρές σπανάκι (κατεψυγμένος)
  • 200 γρ. τυράκι Τηνιακό
  • 30 cl κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/3 κ.γ. πιπέρι καυτερό (καγιέν), προαιρετικά
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Λίγη τριμμένη φρυγανιά
  • 300 γρ. σκιουφικτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποψυχθεί και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο και το καγιέν.
  3. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το τυρί σπασμένο σε μικρά κομμάτια και τέλος το σπανάκι.
  5. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία.
  6. Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο μείγμα με το σπανάκι.
  7. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε τέσσερα πυρίμαχα σκεύη, πασπαλίζοντας με τυράκι Τηνιακό και φρυγανιά.
  8. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (αέρα και γκριλ) για 6-7 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσουν.
  9. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Polly Maggoo.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα