ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. πουρές σπανάκι (κατεψυγμένος)
- 200 γρ. τυράκι Τηνιακό
- 30 cl κρέμα γάλακτος
- 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/3 κ.γ. πιπέρι καυτερό (καγιέν), προαιρετικά
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- Λίγη τριμμένη φρυγανιά
- 300 γρ. σκιουφικτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποψυχθεί και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο και το καγιέν.
- Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το τυρί σπασμένο σε μικρά κομμάτια και τέλος το σπανάκι.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο μείγμα με το σπανάκι.
- Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε τέσσερα πυρίμαχα σκεύη, πασπαλίζοντας με τυράκι Τηνιακό και φρυγανιά.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (αέρα και γκριλ) για 6-7 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσουν.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Polly Maggoo.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα