ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπαρμπούνια φιλεταρισμένα
  • 100 ml ξίδι λευκό
  • Αλεύρι και καλαμποκάλευρο για πανάρισμα
  • 500 ml ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΡΤΑ

  • 200 γρ. χόρτα (σταμναγκάθι, ζοχοί) βρασμένα
  • 80 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

  • 200 γρ. παντζάρια
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 150 ml νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθύ πιάτο βάζουμε τα μπαρμπούνια με αλάτι και ξίδι μέχρι να πάρουν λευκό χρώμα.
  2. Αναμειγνύουμε τα αλεύρια, πουδράρουμε τα φιλέτα ψαριού και τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο.
  3. Αποσύρουμε, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αλατίζουμε.
  4. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα χόρτα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
  5. Για τη μαρμελάδα ρίχνουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια.
  6. Αποσύρουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή.
  7. Απλώνουμε στο πιάτο τη μαρμελάδα, τοποθετούμε τα τσιγαριαστά χόρτα και επάνω τα φιλέτα ψαριού.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ψαράδες.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα