ΥΛΙΚΑ
- 4 μπαρμπούνια φιλεταρισμένα
- 100 ml ξίδι λευκό
- Αλεύρι και καλαμποκάλευρο για πανάρισμα
- 500 ml ηλιέλαιο για τηγάνισμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΡΤΑ
- 200 γρ. χόρτα (σταμναγκάθι, ζοχοί) βρασμένα
- 80 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 80 γρ. πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Ελαιόλαδο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙ
- 200 γρ. παντζάρια
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 150 ml νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ πιάτο βάζουμε τα μπαρμπούνια με αλάτι και ξίδι μέχρι να πάρουν λευκό χρώμα.
- Αναμειγνύουμε τα αλεύρια, πουδράρουμε τα φιλέτα ψαριού και τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο.
- Αποσύρουμε, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αλατίζουμε.
- Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα χόρτα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
- Για τη μαρμελάδα ρίχνουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια.
- Αποσύρουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή.
- Απλώνουμε στο πιάτο τη μαρμελάδα, τοποθετούμε τα τσιγαριαστά χόρτα και επάνω τα φιλέτα ψαριού.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ψαράδες.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα