Η Υδρία στην Πλάκα θέλει να δίνει καλό φαγητό στους τουρίστες

Η Υδρία στην Πλάκα θέλει να δίνει καλό φαγητό στους τουρίστες Facebook Twitter
1

Η Υδρία στην Πλάκα θέλει να δίνει καλό φαγητό στους τουρίστες Facebook Twitter
Στην Υδρία θα βρείς ενδιαφέρουσα συλλογή εξαιρετικών τυριών και αλλαντικών από διάφορες περιοχές της χώρας...


Στην Ελλάδα συμβαίνει το εξής παράδοξο: Η χώρα αναμένει πολλά από το τουριστικό προϊόν της, αλλά ταυτόχρονα είναι διαδεδομένη η άποψη, όταν αναφερόμαστε σε φαγητό ή εστιατόριο που χαρακτηρίζουμε τουριστικό, να εννοούμε το πρόχειρο, το ευκαιριακό, το κακό. Αυτό έχει να κάνει με την έλλειψη επαγγελματισμού κι ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα στο σημαντικότερο σημείο της τουριστικής Αθήνας, στην περιοχή της Πλάκας και της Ακρόπολης, να συναντάς ακραίες περιπτώσεις κακής ποιότητας. Υπάρχουν, όμως, σοβαρές εξαιρέσεις. Το ανανεωμένο all day café-εστιατόριο «Υδρία», ενώ απευθύνεται σε τουρίστες, κρατά ψηλά την ποιότητα του φαγητού, ώστε να μην ξεθωριάζουν τα χρώματα της εθνικής γαστρονομικής ομάδας. Με θέα τη Ρωμαϊκή Αγορά, η Υδρία αναλαμβάνει να συστήσει στο κοινό της, εγχώριο και μη, την ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της. Ο καινούργιος σεφ, ο Γιάννης Σολάκης, που έχει επιμεληθεί το μενού, εστιάζει στα ελληνικά προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας.

Θα εκτιμήσεις με την πρώτη ανάγνωση του μενού την ενδιαφέρουσα συλλογή εξαιρετικών τυριών και αλλαντικών από διάφορες περιοχές της χώρας, από γραβιέρα Κρήτης και λαδοτύρι Μυτιλήνης μέχρι λούντζα Μυκόνου και σαλάμι Λευκάδος. Μια πρώτη γεύση θα πάρεις όταν προσγειωθεί στο τραπέζι ο δίσκος ντυμένος με λαδόκολλα, επάνω στον οποίο φιγουράρουν πληθωρικές φέτες ψωμιού ελαφρά φρυγανισμένου, δίπλα «χώμα» ελιάς στολισμένο με ντοματάκια, ραπανάκια, τυρί και μπολ με ευωδιαστό ελαιόλαδο, αρωματισμένο με φύλλα βασιλικού. Βουτάς την μπουκιά σου στο ελαιόλαδο και τσιμπολογάς ραπανάκι για την όρεξη, που δεν σου λείπει βεβαίως. Από τα ορεκτικά, ήρθαν στριφτόπιτα με φέτα, λιαστή ντομάτα και άνηθο (€5,50) με τραγανό φύλλο, ωραιότατα πιτάκια Καισαρείας με παστουρμά, κασέρι και ντομάτα (€6), μυρωδάτα κεφτεδάκια ζυμωμένα με ούζο και μπόλικο δυόσμο (€6) και γευστική καπνιστή μελιτζανοσαλάτα (€4) που άφηνε διακριτικό το κάπνισμα στην επίγευση. Η ανάμεικτη σαλάτα ρόκα (€8,50) με πορτοκάλι, σύκα, ανθότυρο και προσούτο Ευρυτανίας και παλαιωμένο μπαλσάμικο ήταν πραγματικά πολύ καλή. Οι τηγανητές πατάτες σε μέγεθος σπιρτόξυλου με αυγό τηγανητό και καβουρμά (€6,50) είναι πιάτο κολασμένο – δεν έμεινε ίχνος από το φαγητό στο πιάτο. Η γευστική απόλαυση κλιμακώνεται με τα σιουφιχτά με κολοκύθι, δυόσμο και ντοματίνια (€9), ένα πιάτο δροσερό, αρωματικό και ανάλαφρο, πριν πάρει τη σκυτάλη ο κρασάτος κόκορας με χυλοπίτες και παλαιωμένη μυζήθρα (€12) που αποκάλυπτε μεστή γεύση με ένα σπιτικό άγγιγμα. Η καλή πρώτη ύλη βρίσκει σωστά τον δρόμο της στις κατσαρόλες της κουζίνας και αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο. Το φαγητό, το κρασί και η καλή παρέα μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Η σάλα μοιράζεται σε δύο επίπεδα και αποπνέει ζεστασιά με τις διακοσμητικές πινελιές από παλιά πέτρα, τουβλάκι, καναπέδες αναπαυτικούς και άφθονα κεριά. Καλά λόγια έχω να πω και για το σέρβις που γίνεται από ανθρώπους έμπειρους και ευγενικούς. Η Υδρία αποπνέει θετική αύρα και είναι ιδανικό στέκι στη γοητευτική γειτονιά της Πλάκας.

Η Υδρία στην Πλάκα θέλει να δίνει καλό φαγητό στους τουρίστες Facebook Twitter
Η γευστική απόλαυση κλιμακώνεται με τα σιουφιχτά με κολοκύθι, δυόσμο και ντοματίνια, ένα πιάτο δροσερό, αρωματικό και ανάλαφρο...

☛ Υδρία, Αδριανού 68 & Αιόλου, Πλάκα, 210 3251619

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ

σχόλια

1 σχόλια