Ναυάγια με μετανάστες στη Μεσόγειο: 2 παιδιά νεκρά- 16 αγνοούμενοι

Ναυάγια με μετανάστες στη Μεσόγειο: 2 παιδιά νεκρά- 16 αγνοούμενοι Facebook Twitter
EPA
0

Δυο παιδιά μετανάστες, ηλικίας 7 ετών, έχασαν τη ζωή τους καθώς προσπαθούσαν να φτάσουν στις ακτές της Ισπανίας με επισφαλή πλεούμενα.

16 μαροκινοί μετανάστες αγνοούνται μετά το ναυάγιο του πλεούμενου στο οποίο είχαν επιβιβαστεί το Σάββατο στα ανοικτά της Ναντόρ, μιας πόλης του βορειοανατολικού Μαρόκου, στην περιοχή του Ανατολικού Ριφ, σύμφωνα με μια τοπική ΜΚΟ με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), σχεδόν 42.500 μετανάστες έχουν φθάσει δια θαλάσσης στην Ισπανία από την αρχή της χρονιάς και 433 έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φθάσουν στις ισπανικές ακτές. Οι αριθμοί αυτοί είναι περίπου τριπλάσιοι από το 2017, όταν 12.366 άνθρωποι έφθασαν στην Ισπανία δια θαλάσσης και 145 έχασαν τη ζωή τους.

Στην Ισπανία, η υπηρεσία διάσωσης στη θάλασσα ανακοίνωσε μέσω Twitter το Σάββατο το απόγευμα ότι «53 άνθρωποι διασώθηκαν και δύο πτώματα περισυνελέγησαν» στη θάλασσα του Αλμποράν — που χωρίζει την Ισπανία από την Αλγερία και το Μαρόκο — καθώς το πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν έβαζε νερό. 

Τα θύματα ήταν «δύο παιδιά επτά ετών», διευκρίνισε μέσω Twitter η ακτιβίστρια Ελένα Μαλένο της ΜΚΟ Caminando Fronteras, που εξέπεμψε σήμα συναγερμού προειδοποιώντας ότι πλεούμενο αγνοείτο.

Τουλάχιστον 439 άνθρωποι διασώθηκαν από την ισπανική ακτοφυλακή ενώ προσπαθούσαν να διαπλεύσουν το στενό του Γιβραλτάρ με οκτώ πλεούμενα, κατά έναν ακόμη προσωρινό απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου.

Στα ανοικτά του Μαρόκου 16 μετανάστες από δύο χωριά στην περιοχή της Ναντόρ αγνοούνται, ανέφερε τοπική ΜΚΟ, ενώ δύο άνθρωποι που προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ισπανία διασώθηκαν «από ψαράδες» και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ναντόρ.

Όλο και περισσότεροι Μαροκινοί και μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική προσπαθούν να φθάσουν στην Ισπανία, είτε δια θαλάσσης ή περνώντας τους ψηλούς φράκτες που χωρίζουν το έδαφος του Μαρόκου από τους ισπανικούς θύλακες Θέουτα και Μελίγια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM