ΥΛΙΚΑ

  • 4 αρνίσια κότσια
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 200 ml ζωμός κοτόπουλο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΙΚΑΣΕ

  • 80 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. σταμναγκάθι βρασμένο
  • 80 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κότσια από όλες τις πλευρές για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά.
  3. Για το φρικασέ: Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε κρεμμυδάκι, μανιτάρια, σταμναγκάθι για 5 λεπτά, ρίχνουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμόνι, άνηθο χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα κότσια με τη σάλτσα τους στο φρικασέ και σερβίρουμε.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ψαράδες.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα