ΥΛΙΚΑ
- 4 αρνίσια κότσια
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 200 ml ζωμός κοτόπουλο
- Αλάτι, πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΙΚΑΣΕ
- 80 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 150 γρ. μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
- 100 γρ. σταμναγκάθι βρασμένο
- 80 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 200 γρ. ζωμός κοτόπουλο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κότσια από όλες τις πλευρές για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά.
- Για το φρικασέ: Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε κρεμμυδάκι, μανιτάρια, σταμναγκάθι για 5 λεπτά, ρίχνουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμόνι, άνηθο χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κότσια με τη σάλτσα τους στο φρικασέ και σερβίρουμε.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ψαράδες.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα