ΥΛΙΚΑ
- 1 γλυκοπατάτα
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 60 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 10 γρ. κανέλα σε σκόνη
- 60 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
- 30 γρ. βούτυρο
- Χοντρό αλάτι
- 2 κ.σ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με χοντρό αλάτι και τοποθετούμε τη γλυκοπατάτα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος της γλυκοπατάτας).
- Αφήνουμε να κρυώσει για να μπορέσουμε να την ξεφλουδίσουμε και να την κόψουμε σε κύβους χωρίς να διαλυθεί.
- Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο, τη γλυκοπατάτα, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
- Σε μπολ σερβίρουμε το γιαούρτι, τη γλυκοπατάτα και γαρνίρουμε με χοντροκομμένα καρύδια και μέλι.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Baratin Drink & Dine Home Bar στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα