Διχασμένο το Ecofin για τη φορολόγηση των ψηφιακών κολοσσών - Υπέρ η Ελλάδα

Διχασμένο το Ecofin για τη φορολόγηση των ψηφιακών κολοσσών - Υπέρ η Ελλάδα Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Διχασμένο είναι το Ecofin για το ζήτημα της ξεχωριστής φορολόγησης των ψηφιακών κολοσσών, όπως η Google ή η Amazon, έγραψε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Παράλληλα εκτίμησε ότι τα σχέδια της ΕΕ για τη λήψη απόφασης μέχρι το τέλος του έτους, αναφορικά με τον ψηφιακό φόρο, παραπέμπονται στις καλένδες.

Υπέρ της φορολόγησης τάσσονται οι υπουργοί οικονομικών δέκα χωρών, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας.

Την αντίθεσή τους έχουν εκφράσει η Δανία, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Ιρλανδία και η Μάλτα, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για την επίτευξη ομόφωνης απόφασης στην ΕΕ και πρότεινε τη λύση μιας «αποτελεσματικής 'μίνιμουμ' φορολόγησης».

Σύμφωνα με αυτήν, οι φορολογικές αρχές της ΕΕ θα μετα-φορολογούν τα κέρδη των πολυεθνικών επιχειρήσεων, εάν κρίνουν ότι πληρώνουν λίγους φόρους στο εξωτερικό.

Ο Σολτς πιστεύει ότι έτσι θα μπορέσει να λύσει το 85% των διαφιλονικούμενων φορολογικών υποθέσεων, οι οποίες εμπίπτουν στον ψηφιακό φόρο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φοβάται ότι θα «ανοίξει η όρεξη» των φορολογικών αρχών άλλων ξένων χωρών για τα κέρδη των γερμανικών εξαγωγικών εταιρειών, με τις γερμανικές φορολογικές αρχές να χάνουν μέχρι και 5 δισεκατομμύρια ευρώ, έγραψε το Der Spiegel.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM