Η ΓΣΕΕ ζητάει να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ

Η ΓΣΕΕ ζητάει να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
2

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, έθεσε το αίτημα της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι στις τράπεζες «έχουμε μία καλή σύμβαση».

Από το βήμα του 32ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΟΤΟΕ, ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι, διά νόμου, καταργήθηκε ο καθορισμός του ύψους του κατώτατου μισθού, μέσω της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

«Η παρούσα κυβέρνηση πήρε το νόμο του κ. Βρούτση, τον επανανομοθέτησε, πριν από μερικούς μήνες και με αυτόν το νόμο θα επαναπροσδιορίζεται το ύψος του κατώτατου μισθού με απόφαση του υπουργού Εργασίας» αποσαφήνισε ο κ. Παναγόπουλος, επισημαίνοντας ότι με το συγκεκριμένο νόμο προβλέπεται μία διαδικασία στην οποία οι φορείς, τα ινστιτούτα και οι λεγόμενοι κοινωνικοί εταίροι, στέλνουν τις προτάσεις τους γραπτώς και μετά γίνεται μία συζήτηση σε τεχνικό επίπεδο, υπό την προεδρία του προέδρου του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και δύο υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών και Εργασίας.

«Εμείς στείλαμε τη θέση μας η οποία είναι να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ που εμείς υπογράψαμε και μετά να αφεθεί στα χέρια εργοδοτών, εργαζομένων και εργοδοτικών οργανώσεων, για να συνάπτεται η εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας. Η κ. Αχτσιόγλου μας κατηγόρησε ότι δεν πήγαμε στη συνάντηση, μα δεν προβλέπεται να πάμε πουθενά. Φαντάζεστε οι πρόεδροι των Οργανώσεων να πηγαίνουν σε δύο υπαλλήλους των υπουργείων;» σχολίασε ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος είπε ότι η θέση της ΓΣΕΕ έχει σταλεί γραπτώς και είναι σαφής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ -------- Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ελλάδα / Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ο χορευτής Errik Nour που άφησε την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του στην εμπόλεμη Ουκρανία μιλάει στην LiFO για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητα σε μια πόλη που αγαπάει τις τέχνες, αλλά ζει με τον εφιάλτη του πολέμου και το Πάσχα που (δεν) μοιάζει με το ελληνικό
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

σχόλια

2 σχόλια