ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 6 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 γλυκοπατάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τη γλυκοπατάτα, τοποθετούμε σε κατσαρολάκι και καλύπτουμε με νερό.
  2. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  3. Σουρώνουμε και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ τη γλυκοπατάτα και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη.
  4. Σε πλαστικό μπολ τοποθετούμε την κουβερτούρα, τη σοκολάτα γάλακτος, το βούτυρο και κλείνουμε με μεμβράνη.
  5. Τοποθετούμε το μπολ στα μικροκύματα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  6. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  7. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με 50 γρ. ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  8. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  9. Ομογενοποιούμε τη σοκολάτα με τους κρόκους, ανακατεύοντας ελαφριά με μια σπάτουλα, και συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο με τη μαρέγκα.
  10. Γεμίζουμε 6-8 ατομικές φόρμες του σουφλέ μέχρι τη μέση με σοκολάτα, προσθέτουμε 2 κ.σ. από τη γλυκοπατάτα και συνεχίζουμε με τη σοκολάτα, γεμίζοντας τα 2/3 της φόρμας.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, 10-12 λεπτά.
  12. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με παγωτό.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Baratin Drink & Dine Home Bar στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα