ΥΛΙΚΑ

  • 2 βολοβάν 11 cm, στρογγυλά ή παραλληλόγραμμα
  • 6 κ.σ. κρεμμυδάκια εσαλότ ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • 2 κούπες άγρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 10 σαλιγκάρια σε άλμη ψίχα
  • ½ κούπα κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κούπα ζωμός μοσχαρίσιος
  • 3 κ.σ. αρακά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φύλλα νεροκάρδαμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε στο βούτυρο τα μανιτάρια και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους.
  2. Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ συμπληρώνουμε τον ζωμό, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
  3. Μαγειρεύουμε για 15 έως 20 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και τον αρακά.
  5. Γεμίζουμε τα βολοβάν με τη γέμιση, τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε 8-10 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με φύλλα νεροκάρδαμου.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Papillon στο Νέο Ψυχικό.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα