ΥΛΙΚΑ
- 2 βολοβάν 11 cm, στρογγυλά ή παραλληλόγραμμα
- 6 κ.σ. κρεμμυδάκια εσαλότ ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
- 2 κούπες άγρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 10 σαλιγκάρια σε άλμη ψίχα
- ½ κούπα κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κούπα ζωμός μοσχαρίσιος
- 3 κ.σ. αρακά
- Αλάτι, πιπέρι
- Φύλλα νεροκάρδαμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε στο βούτυρο τα μανιτάρια και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους.
- Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ συμπληρώνουμε τον ζωμό, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε για 15 έως 20 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και τον αρακά.
- Γεμίζουμε τα βολοβάν με τη γέμιση, τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε 8-10 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με φύλλα νεροκάρδαμου.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Papillon στο Νέο Ψυχικό.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα