ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. καρδιά μοσχαρίσιου φιλέτου κομμένη σε δύο μέρη και δεμένα με σπάγγο
- 2 φέτες φουγκρά
- 10 γρ. τρούφα κομμένη σε λεπτές φέτες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΟΣ ΜΑΔΕΡΑ
- 2 κ.σ. εσαλότ κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. βούτυρο φρέσκο
- 1 ποτήρι κρασιού κρασί Μαδέρα
- ½ κούπα ζωμός μοσχαρίσιος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το βούτυρο, σβήνουμε με το κρασί Μαδέρα και προσθέτουμε τον ζωμό.
- Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σε κρύο τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά φρυγανίζουμε τα φουαγκρά 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αποσύρουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
- Στο ίδιο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε στο βούτυρο το φιλέτο που έχουμε αλατοπιπερώσει απ' όλες τις πλευρές ώστε να θωρακιστεί καλά.
- Ψήνουμε το φιλέτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς ανάλογα με την προτίμησή μας, 6-8 λεπτά μέτριο, 12-14 λεπτά καλοψημένο.
- Σερβίρουμε με φρυγανισμένο φουαγκρά, τρούφα, περιχύνουμε με σος Μαδέρα και συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες κομμένες σε μέγεθος σπιρτόξυλου και πολέντα.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Papillon στο Νέο Ψυχικό.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα