ΥΛΙΚΑ
- 40 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- Αλάτι, πιπέρι
- 5-6 σταγόνες ξίδι
- 2 κ.σ. χυμός ντομάτας
- 20 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 2 αυγά τηγανητά σε ελαιόλαδο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
- 1 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο
- 1 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.γ. χυμός λεμόνι
- 1 κ.γ. τσίλι ψιλοκομμένο
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με αλάτι, πιπέρι, ξίδι και χυμό ντομάτας και πλάθουμε δύο μεγάλα μπιφτέκια.
- Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά με βούτυρο τηγανίζουμε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές για 8 έως 10 λεπτά.
- Σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα αβοκάντο μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή.
- Σερβίρουμε το μπιφτέκι επάνω το τηγανητό αυγό μάτι, δίπλα την κρέμα αβοκάντο και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές κομμένες σε μέγεθος σπιρτόξυλου.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Papillon στο Νέο Ψυχικό.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα