ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά
- 500 γρ. μανιτάρια καφέ
- ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- ½ πράσο ψιλοκομμένο
- 2½ κούπες ζωμός λαχανικών
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- 50 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
- 150 γρ. σοκολάτα bitter λιωμένη
- Πρέζα σκόνη γαρίφαλο
- Πρέζα σκόνη μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3 λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
- Ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη.
- Σιγομαγειρεύουμε 5-6 λεπτά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά.
- Αφαιρούμε τη δάφνη και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο παγωμένο σε κύβους και τον χυμό λεμόνι.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με κάστανα βρασμένα και τη λιωμένη σοκολάτα αρωματισμένη με γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Wine Library του GB Corner.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα